Köpvillkor

Smycken & Småtts köpvillkor går under distansavtalslagen & E-handel, se Konsumentverkets hemsida.

Beställning
Beställning görs i Smycken & Småtts nätbutik. Därefter erhålls en orderbekräftelse som innebär att avtal om köp gjorts. Om du inte får en sådan bekräftelse så kontakta kundtjänst helena@smyckensmatt.se. Åldersgräns för att handla från Smycken & Smått är 18 år.

Priser och betalning
Varje vara anges med pris (SEK) inklusive moms. I kundvagnen visas det totala priset inklusive avgifter, moms och frakt. Betalnings- och fraktvillkor ses i kundvagnen.

Leverans
Lagerhållna produkter erhålls vanligen inom en vecka. Önskas extra snabb leverans så löser jag det i mån av möjlighet. Tänk på att det kan vara längre leveranstider vid högtider. Om smycket ska vara en present så kan det sändas direkt till mottagaren. Specifika önskemål lämnas i kommentarsfältet vid beställning.

Frakt
79 kr – Skicka lätt (spårbart, försändelsen aviseras med sms eller brev, ej legitimationskrav)
119 kr – Rekommenderat (spårbart, försäkrat, erhålls med legitimation)

Betalningsalternativ
Bankgiro 635-1852 – märk betalningen med ordernummer
Swish 0730396388 – märk betalningen med ordernummer, Helena Hallberg står som mottagare.

Garantier och service
Jag masstillverkar inte utan gör det mesta för hand. Därför kan det förekomma små skillnader från foton i nätbutiken, på hemsidan, Instagram, Facebook och just din unika produkt. Om något inte är till belåtenhet, skadat eller annat så hör av dig till helena@smyckensmatt.se så försöker jag lösa det efter bästa förmåga – målet är 100% nöjda kunder.

Sekretesspolicy/Personuppgiftshantering
När du lägger din beställning hos Smycken & Smått uppger du dina personuppgifter (fullständigt namn, adress och kontaktuppgifter). I samband med din registrering och beställning godkänner du att dina uppgifter lagras och används i min verksamhet för att fullfölja köpavtalet gentemot dig. Du har enligt GDPR (dataskyddsförordningen, ersatte personuppgiftslagen 25 maj 2018) rätt att få den information som jag har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta mig i så fall via e-post. Dina personuppgifter sparas endast i bokföringssyfte.

Ångerrätt
Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till Smycken & Smått måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot produkten. Ångerrätten gäller ej specialsmitt smycke – eller andra alster som har getts en tydlig personlig prägel. Du är skyldig att hålla produkten i lika gott skick som när du fick det. Du får inte använda det, men naturligtvis försiktigt undersöka det. Om produkten skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Smycken & Smått följer konsumentverkets riktlinjer när det gäller distanshandel.

Returer
Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om jag har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar jag den nya frakten från mig till dig. När du utnyttjat din ångerrätt ska du sända eller lämna tillbaka produkten till Smycken & Smått. Återbetalningsskyldighet innebär att jag ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för produkten snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då jag tog emot det. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Jag betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror. Se även konsumentverket distansavtalslagen om E-handel.

Företagsinformation
Smycken & Smått
Akterstigen 12

541 93 Skövde
Tel 0730-396388
Orgnr SE6512035905
Innehar F-skattsedel
Namnregistrerad ädelsmed hos Swedac - HEL